Viktor Bijlenga

Tweetup Värmland

Under den senaste månaden har jag, Gunnar Bark och Lisa Härdne jobbat med ett gemensamt projekt: Tweetup Värmland.

Det har varit en lärorik process. Det har varit väldigt kul. Jag är tacksam över att jag fått jobba med er, Gunnar och Lisa. Utan er hade inget av det här varit möjligt. Tack.


Igår var det äntligen dags för själva kalaset. 53 twittrare, middag och massor av samtal. När detta skrivs har det skickats fler än 1000 tweets på hashtaggen #tweetupvarmland.

Värmlands Folkblad, sammanfattar syftet med kvällen:

Tanken med kvällen var att gästerna, som vanligtvis följer varandras liv på nätet, skulle lockas till längre samtal med varandra.

Lisa, summerar min känsla av kvällen:

Det blev så himla bra! Det var så många fina twittrare som kom och minglade och skrattade och åt och drack och bidrog till att stämningen var i topp nonstop.

Jag är helt tagen. Jag glad över att jag skickade den där tweeten, som resulterade i något så här fint. Jag fick en känsla av att alla, faktiskt hade det riktigt trevligt.

Slutligen, citerar jag mig själv, från den 6:e januari.

Så nyckeln till att lära känna fler av Värmlands twittrare är alltså att på en fredag lyfta förslaget att vi borde ha en #tweetupvarmland

Nej, nyckeln är inte att lyfta ett förslag. Nyckeln är att mötas och dela. Människor som möts, människor som skrattar, människor som är människor.


Tack Värmland. Det här är bara början på vår resa tillsammans.