Viktor Bijlenga

Svenska designers att följa på Twitter

De är alla dubbelt så duktiga som mig, har jobbat kors och tvärs med spännande projekt och leker med ord lika lätt som de skapar konstverk. Var de jobbar har ingen betydelse. Anledningen till att de alla finns här på listan är för att de är värda att lyssna på.

Att skriva det här inlägget har inte varit lätt. Jag har fått fundera länge över vilka jag letar efter när jag scrollar igenom mitt flöde på Twitter.

Om ni har flera tips på duktiga svenska twittrare som sysslar med design så får ni gärna lämna en kommentar.

Utan inbördes ordning:

David Paulsson

David är ett kreativt geni. Han pratar gärna och ofta om design/webbutveckling. David driver en suverän blogg, som du absolut inte får missa. Otroligt välskrivna inlägg, som speglar en kille med bredd och kompetens.

Följ David på Twitter

Elin Kero

Elin är Sveriges motsvarighet till Megan Fischer. En tjej som gör allting med finess, och en massa kärlek. Hon utbildar Sveriges nästa generation i självkänsla, foto och kreativitet via sin blogg.

Följ Elin på Twitter

Johan Brook

Johan är listans multitalang. Webbutvecklare och webbdesigner i ett. När hans länkar något på Twitter, så behöver man inte fundera om man ska klicka. Det är alltid läsvärt. Alltid.

Följ Johan på Twitter

Henric Sjösten

Logotypernas mästare. Malmökille med förkärlek till typografi. Vänligheten själv på Twitter. Fick ett tips om honom för ett tag sen, och nu är jag fast.

Följ Henric på Twitter

Petter Palander

Petter är min twitter-guru. Jag vet att han bor i Malmö, är trevlig i telefon och gillar det jag gillar. En av de personerna som gör twitter till vad det är för mig, det bästa sociala nätverket. En digital vän.

Följ Petter på Twitter