Viktor Bijlenga

SEO handlar om bra innehåll

SEO, eller sökmotoroptimering som du kanske föredrar att säga, handlar inte om att skapa kopior av ditt innehåll på andra webbplatser eller att betala folk för att länka till dig. Att försöka fuska sig före i kön, hjälper ingen. Skapa istället innehåll som är relevant, så börjar folk sakta men säkert köa för att komma till dig.

Tre bra grundtips:

  • Skapa bra innehåll. Om du inte har något att säga som är relevant, kommer inte folk att se dig som relevant. Acceptera det, eller gör något annat. Internet är demokratiskt. Om jag gillar din webbplats, så länkar jag till den. Så enkelt är det.
  • Keep it simple. Att krångla till saker leder inte till bättre resultat. Fokusera på det som är viktigt. Om det inte finns något som är viktigt, skapa ett behov, som blir viktigt för dina besökare. Om tanken med din blogg är att folk ska läsa, men ingen står ut med att läsa innehållet, gör du fel. Det är väldigt enkelt.
  • Skriv tydliga rubriker. Ännu en gång, att hjälpa sina besökare att hitta innehåll som är relevant, handlar om att hjälpa dem att hitta innehållet. Tydliga rubriker behöver inte vara tråkiga eller stela, utan kan vara hur kreativa som helst, bara det ger mig som läsare en hint om vad jag kan förvänta mig att få ta del av.

Bra innehåll håller i längden, och bygger förtroende hos dina läsare. Bra innehåll, skapar bra SEO på ett naturligt sätt. Det tar längre tid att bygga upp något som bygger på kvalitet, än bara kvantitet. En webbplats som följer webbstandarder, har bra länkstruktur och är genomtänkt är så klart också en fördel, men i grund och botten är det ditt innehåll som skapar värdet för mig som besökare.

Allting kan sammanfattas med en enkel regel:

Skapa innehåll kontinuerligt som är unikt och relevant.