Viktor Bijlenga

Livet som designer 16

Ibland känns gräset grönare på andra sidan. För mig innebär det just nu att jag drömmer mig bort när jag sitter och läser igenom Twitterflödet – och det känns skönt. Att bara släppa i väg tankarna och tänka i helt andra banor.

Jag läser om designerns som jobbar med stora, häftiga projekt på coola företag i någon annan stad. Jag tittar på briljant webbdesign eller en reklamfilm som får mig att le.

Jag läser ett citat från ett utdrag ur Sälj det med ord av Niclas Karlsson, creative director på Lowe Brindfors:

Misströsta inte. En bra idé är som en borttappad nyckel. Den finns någonstans, det gäller bara att hitta den. Den kan mycket väl ligga på det sista stället du letar, men den finns. Så kämpa på. Det är likadant med karriären: om inte första jobbet är kul, så kanske nästa är det. Och om första uppdraget inte är utmanande, så kanske nästa är det. Det finns ingen spikrak väg genom den här branschen, det handlar om att ta sig fram och hitta sin roll.

Det finns tid – och inga anledningar att känna stress. Ibland behöver man bara ta ett steg i taget, och låta tiden spela sina kort.


Den här serien av inlägg, har blivit annorlunda känner jag. Istället för att beskriva designprocesser (som jag hade tänkt att göra), har det blivit en stund av reflektion om utmaningarna jag möter längs min resa varje vecka. Skulle det gå att göra annorlunda? Säkert. Det här mitt sätt, och jag önskar att du berättade om din resa. En sak är säker:

Design tar mer plats i våra liv. Den informerar, engagerar, övertalar, föreslår, hjälper och berör människor varje dag. Jag hjälper människor kommunicera med varandra, eftersom jag tror att människor är det som betyder mest.