Viktor Bijlenga

Livet som designer 13

Tillsammans med kollegorna Anders, Sanna och DamirStudio Tio önskar jag er en glad helg med en liten lektion i grundpositionerna i balett.

Följande råd har snurrat runt i min hjärna denna veckan. Några av råden sitter på lappar på skrivbordet, några har dykt upp i samtal med alla fantastiska människor jag möter varje dag. Några har funnits i bakhuvudet sedan länge. Några hittade jag på när jag skrev det här inlägget.

Var äkta. Den mest värdefulla resursen du har är din personlighet, den gör dig unik. Sluta lyssna på andra vad andra tycker är rätt väg. Gå din egen väg.

Jobba smartare än alla andra. Det lönar sig att vara den som försöker. Att jobba smartare innebär varken att jobba mer eller hårdare. Jobba smartare, och därmed bättre än alla andra.

Ta en paus från skärmen, och umgås med människor. Att uppleva andra saker tror jag är viktigt för kreativiteten.

Förbättra ditt hantverk ständigt. Gör saker med dina händer. Att tänka innovativt är inte nog. Det blir bättre om du faktiskt gör saker. Du kommer på vad som inte fungerar. Du kommer på vad som fungerar.

Res så mycket du kan. Det är ett inspirerande och ödmjukt sätt att få perspektiv på att det finns mer att lära sig. Det finns alltid nya saker att lära sig.

Jobba inte med dumma människor, så undviker du att bli en av dem. Omge dig med bra människor som du gillar. Då blir allting mycket trevligare. Dessutom händer det väldigt spännande saker när kreativa människor som fungerar ihop gör saker tillsammans.

Den gyllene regeln fungerar faktiskt. Gör bra saker.

Till sist. Tänk utan begräsningar, som barn gör. Dröm alla drömmar som du behöver drömma. Lev fullt ut. Ät godare mat. Le åt okända människor oftare.

Och du, jag blir glad om du skriver en fin tweet och skickar till mig på @viktorbijlenga