Viktor Bijlenga

Livet som designer 10

Efter 10 veckor är det inte lättare att skriva ett blogginlägg om veckan som gått som designer. Jag har inte blivit av med rädslan för att skriva ett dåligt inlägg. Jag har bestämt mig för att skriva inläggen. Oavsett hur mycket inspiration jag har. Övar du, så blir du bättre. Slutet på inlägget blir kanske fantastiskt.

Jag är trött. Trött på att läsa inlägg från samma personer om hur webbdesign bör göras på rätt sätt. Jag saknar den svenska debatten, på svenska. Skriv ett brilliant inlägg om vad du tycker, och var inte rädd för att länka till någon som tycker något helt annat.

Detta är min hyllning till Lasse Colins råd, som jag hittar i Mattas Åkerbergs första inlägg på Pleasecopyme:

– Ifrågasätt hela skiten, stå på konsumenternas sida mot kapitalets manipulationer, rådfråga ditt samvete och livserfarenhet om vad som är rätt och fel, ge fan i att fundera på vad kunder och kollegor ska tycka om det du gör, skit i löner och bonusar, glöm tid och rum och lite till, sätt dig sen och skriv det du kommer på. Försvara sen det du gjort ända tills det sitter där det är tänkt att det ska sitta.

Ifrågasätt vad och varför. Berätta vad du tycker och gör som du tycker. Då blir debatten och designen bättre. Låt det förflutna avgöra om du gör bra saker, eller skit. Så länge du gör det du tror på.

Tänk vad fantastiskt livet skulle bli då.