Viktor Bijlenga

Livet som designer 06

Månadens bästa fredagshopp med kollegorna på Studio Tio. Du hittar fler fina hopp på Hello Clarices Facebook. Gå in och gilla. Det gör dig glad, och ger dig lite mer hopp.

Den här veckan har jag även lärt mig följande:
  • Det är bättre att ha en tvättmaskin än en diskmaskin. Att tvätta för hand tar längre tid, än att diska förhand.
  • Belysning är fräschight. Köp ett gäng lampor, så blir allting genast ljusare. Placera helst 6 extra glödlampor i hallen i en rislampa.
  • Vatten är jäkligt fräscht. Lite som flytande glas, fast kallt.

Den här veckan har jag designat för webben i webbläsaren, utan att skissa alla detaljer i Photoshop. Det har varit ett intressant att förändra approachen till hur man kan bygga en webbplats på kortare tid. Läste även igen Luke Wroblewski artikel om att designa webbplatser i Keynote. Känns totalt främmande, men kanske är värt att pröva att göra någon webb på det sättet.

Det är annorlunda att hoppa över PS-skissandet, men jag upplever inte att det hämmar min kreativa process. Att först skissa i Photoshop, och sen utveckla det i kod, kräver faktiskt en del tid. Om jag kan skissa direkt i webbläsaren, och klicka runt och pröva hur det fungerar på riktigt  blir upplevelsen mer verklig. Och det gillar jag.

Slut på meddelandet.

Ps. Nästa vecka ska jag fundera på varför jag kallar det jag gör “webbyrå”. Jag bygger ju webbplatser, och diskar min disk förhand.


Veckans kloka ord är följande:

It’s simple until you make it complicated.