Viktor Bijlenga

Livet som designer 04

soffa

Den här veckan har varit roligare. För jag har bestämt mig för att ha roligt. Då blir det mesta roligare. Och tänk inte nu, “Så är det inte alls”. För så är det, för mig.

Frukost är jäkligt gott, när jag låter det ta lite extra tid, och när juicen är så där god som jag alltid drömmer om att den ska vara. Att hoppa över frukost, är extremt dåligt för mig. Jag behöver frukost, för att vara en bra människa.

Jag är extra peppad, eftersom följande saker händer de kommande veckorna:

  • Jag startar ett nytt webbprojekt med en extremt härlig kund. Det känns gött.
  • Solen kommer lysa ännu mer.
  • Det kommer bli varmare, så att jag slipper använda vantar. Gruset på alla gator kommer också försvinna, så jag kan cykla.

Några bra länkar har jag också hittat den här veckan.

Navid Modiri: Sju livsviktiga saker du inte fick lära dig om entreprenörskap, punkt 1

Flera av mina nära vänner har upptäckt Get Things Done-metoden, effektivitetsappar och modeller för hur de ska får mer gjort. Om jag skulle tipsa en entreprenör om att sitta still och blunda tio minuter per dag skulle jag förmodligen få en käftsmäll. Ändå är det mitt absolut bästa och första tips till alla människor i allmänhet och till dig som driver företag i synnerhet. Kalla det för meditation, reflektion eller bara sittanerhållakäftenochblunda. – Navid Modiri 

Jag tror det är viktigt med pauser. Det ger perspektiv och låter stressen sjunka undan. Det ger energi att “sittanerhållakäftenochblunda”.


18: Köttkaos med Mollgan

Ett skönt avsnitt av Anna&Viktors Podcast, spelades in igår. Det innehåller en lek, dialektimitation och skönt snack om lunchlådor.


Och tillslut några vackra ord, om hur du blir lite mer glad. Tänk utan begräsningar, som barn gör. Dröm alla drömmar som du behöver drömma. Lev fullt ut. Ät godare mat. Le åt okända människor oftare.

Och du, jag blir glad om du skriver en fin tweet och skickar till mig på @viktorbijlenga