Viktor Bijlenga

Länktips från veckan

Mattias bjuder på ett utdrag ur sin bok Sälj Det Med Ord – Konsten att skriva reklam. Ett listinlägg av hög klass, som hjälper dig att bli en bättre skribent.

Den som läser kommer garanterat överge din text om den är 1) ointressant, 2) krånglig eller 3) både ointressant och krånglig. Förmedla ett intressant innehåll på ett sätt som gör det lätt att läsa. Det kan verka självklart, men redan här kör många skribenter i diket. Skriv så att folk förstår. Då är chansen större att de också köper.

9 skrivråd som gör din text lätt att läsa


Telia Smartare vardag går igenom enkelt och tydligt, vad en podcast är och hur man lyssnar på sin mobil. Jag rekommenderar Instacast till iOS, och iTunes till datorn.

Podsändning eller podradio som det också kallas är en metod för att publicera ljud- och videofiler via nätet. För att sprida dessa ljud- eller videofiler använder man sig av RSS och på det sättet kan man enkelt prenumerera på en podcast. Detta innebär att vem som helst egentligen kan skapa en radiokanal och sprida kostnadsfritt över nätet.

Vad är en podcast?


Lost Type är en resurs för dig som gillar typsnitt. Du kan betala hur mycket du vill, eller inget, för typsnitten hos dem. Alla pengar går oavkortat till designern bakom typsnittet. Dessutom är deras webbplats ursnygg.

Losttype.com


Shawn Blanc briljerar med några ytterst tänkvärda rader om vad som är viktigt i livet.

So yes, you can tell a lot about me by the things I own. But they are just that — things. They can be stolen, broken, taken, and lost.They should never become distractions to the things that matter most, nor should I ever allow them to define my character, my relationships, and my beliefs.

It’s Just Stuff