Viktor Bijlenga

Ett år utan internet +

Paul Miller, som är reporter på The Verge lever utan internet i ett år. Han skriver dagboksinlägg som publiceras av hans medarbetare på jobbet.

Now I want to see the internet at a distance. By separating myself from the constant connectivity, I can see which aspects are truly valuable, which are distractions for me, and which parts are corrupting my very soul.

Jag tycker tanken är intressant. Ett år utan internet. Det känns ganska orealistiskt att pröva med tanke på mitt arbete och det faktum att jag tycker att internet berikar mitt liv. Jag gillar internet.

Men ändå, jag tror att det ger intressanta perspektiv att lämna internet under en längre tid. Idag lever vi som bor i Sverige i ett samhälle där internet genomsyrar nästan allt. Ord som uppkopplad, IRL, eller liknande termer känns för mig väldigt missvisande. Internet är en del av vardagen. När vi inte är på internet, så sover vi.